Veeverlossing

Vele benodigdheden voor het verlossen van lammeren of kalveren zoals glijmiddel voor dieren, glijcrème of boorzalf. Deze producten zorgen ervoor dat u goed uw werk kunt doen en het vee niet gewond raakt bij interne onderzoeken.

Veeverlossing Er zijn 121 producten

Subcategorieën

 • Afkalf benodigdheden

  Afkalf benodigdheden koeien

  om het afkalven goed te laten verlopen. Alkalf benodigdheden zoals verlostouwtjes om het kalf uit de koe te kunnen trekken tijdens het afkalven.

  Tips voor het afkalven

  Hieronder enkele tips voor het afkalven van koeien.

  1. Als de koe bijna moet afkalven veranderen er een paar dingen aan de koe. De uier wordt groter en kan zelfs melk lekken. De banden van de koe rekken op. De vulva zal roder worden en meer opzetten. Het kan zelfs zo zijn dat er wat slijm uit de vulva komt.
  2. De ontsluitingsfase van een koe kan 6 tot 16 uren duren. De ontsluitingsfase houd in dat de baarmoedermond zich opent en dat de vliezen door deze opening gaan, waardoor het geboortekanaal oprekt.
  3. Hou rond het afkalven de koe in de gaten. Het gedrag van de koe verandert als het afkalven nabij is. De koe zal vaak gaan staan en liggen om zich voor te bereiden op het afkalven. Zorg er dus voor dat de koe een goed bed van stro heeft in het afkalfhok.
  4. Als de vliezen zijn gebroken begint het afkalven. Het afkalven bij koeien duurt meestal 3 tot 6 uren. Als de vliezen gebroken zijn en de pootjes van het kalf komen tevoorschijn is het belangrijk om te kijken of het kalf goed in het geboortekanaal ligt. De voorpoten en de kop moeten naar voren wijzen ( dus als eerste eruit komen ). Als het kalf goed ligt hoeft u op dit moment niet in te grijpen of te helpen. Als de kop van het kalt eruit komt dan moet het afkalven binnen een kwartier gebeurt zijn. U kunt helpen met verlostouwtjes, glijmiddel en een veeverlosser.

  Tips voor na het afkalven

  Na het afkalven dient u de koe en het kalf goed in de gaten te houden. Een goede nazorg na het afkalven zodat de koe beter opstart vermindert het risico op ( slepende ) melkziekte. Tips voor na het afkalven vindt u hieronder

  1. Zorg ervoor dat de koe voldoende water kan drinken na het afkalven. Bij voorkeur lauw / warm water.
  2. Hou in de gaten of de koe gaat staan. Als een koe na het afkalven gaat staan zal ze ook gaan eten. Als de koe voeding binnen krijgt zal het opstarten sneller gaan.
  3. Als de koe sloom is, koude oren heeft, een lage temperatuur heeft en een lage hartslag en niet wil gaan staan, heeft ze waarschijnlijk melkziekte. Dien een Calcium CA bolus toe of in erge gevallen een calcium magnesium infuus. U kunt er ook voor kiezen om een drench product zoals Calbal Plus drank of koedrank toe te dienen aan de koe
  4. Zorg ervoor dat de nageboorte los komt van de koe. Als dit niet gebeurt kunt u een nageboorte capsule inbrengen om te zorgen dat de nageboorte wel los komt.
  5. Zorg dat het kalf binnen enkele uren biest heeft gedronken. Als het kalf niet goed wil drinken kunt u het kalf de BI-PILL geven om de drinklust op te wekken
  6. Zorg voor een warme omgeving voor het kalf. Als de ruimte te koud is kunt u het beste een warmtelamp in het hok hangen
  7. In de winter is het aan te bevelen om het kalf een kalverdekje om te doen. Er zijn verschillende kalverdekjes te koop bij ons.

  Ondanks alle afkalf benodigdheden voor het afkalven van koeien kan het voorkomen dat de geboorte niet vanzelf gaat en het u ook niet lukt om de bevalling goed te laten verlopen. Bij twijfel of als het afkalven te lang duurt is het van groot belang dat u de veearts belt. De kosten van de veearts wegen niet op tegen het verlies van het kalf of de koe.

 • Aflammer benodigdheden

  Lammerijbenodigdheden en tips voor het lammerseizoen

  Alle benodigdheden voor het aflammeren van schapen tijdens het lammerseizoen en tips om het aflammeren goed en makkelijk te laten verlopen. Het lammerseizoen is voor schapenhouders de drukste maar zeker de mooiste tijd van het jaar. De schapen zijn binnen en voor u het weet heeft u de stal voor lammeren. Echter vergt het lammerseizoen ook een aantal dingen. U dient alle benodigdheden voor het aflammeren in huis te hebben.

  Tips voor het aflammeren

  Hieronder enkele van onze tips voor het aflammeren tijdens het lammerseizoen en voor denodigdheden voor het aflammeren

  1. Een goed lammerseizoen begint bij het dekseizoen. Zorg ervoor dat u alle benodigdheden voor het dekseizoen van schapen in huis heeft
  2. Zorg voor een schone stal met voldoende stro voor de schapen
  3. Hou de ooien in de gaten. Vlak voor het aflammeren wordt de ooi onrustig en begint veel te blaten.
  4. Als het aflammeren begint dan komt er eerst de vliezen naar buiten. Pas als deze vliezen gebroken zijn begint het aflammeren pas echt. Als de vliezen gebroken zijn moet het lam of meerdere lammeren binnen een uur ter wereld zijn.
  5. De benodigdheden voor het aflammeren die u nu nodig heeft zijn glijmiddelverloskoord en een lammerenverlosser en een emmer water

  Tips voor na het aflammeren

  Als het aflammeren goed is gegaan dan is het belangrijk dat u de benodigdheden voor na het aflammeren ook in huis heeft. Enkele van onze benodigdheden voor na het aflammeren en enkele tips volgen hieronder

  1. Zorg ervoor dat u een navelklem in huis heeft samen met Klausan violet spray, Calendula spray, of Jodium tinctuur voor het ontsmetten en reinigen van de navel.
  2. Zorg ervoor dat het lam binnen 1 uur na het aflammeren biest drink. Als het lam of de lammeren niet bij de moeder kunnen drinken kunt u de biest geven met een lammerenfles of als de lammeren zelf kunnen drinken bij een drinkemmer of lambar en zorg ervoor dat u genoeg lammerenmelk in huis heeft zoals lammerenmelk Novilam 50.
  3. Zorg ervoor dat de lammeren goed warm blijven en plaats een warmtelamp boven het kraamhok
per pagina
Toont 1 - 30 van de 121 items
Toont 1 - 30 van de 121 items