Venkel Fino
kruidenzaden. Fino is een knolvenkel. Het onderste deel van de stengel wordt dikker en vormt met de andere stengels een soort knol boven de wortels. Het zijn prachtige planten. De smaak is Zuid-Europees; iets anijsachtig en enigszins zoet. In Italië wordt de knol rauw versnipperd in salades gebruikt, in de Franse keuken wordt deze meestal gekookt. Heel lekker is gekookte knolvenkel met ham en kaas. Even in de oven en smullen maar!
Zaaien: onder glas: vanaf februari-maart. In de vollegrond van april tot juli. Zaai op rijen die 40 cm uit elkaar liggen. Zaai op vochtige zaaigrond. Na opkomst uitdunnen tot 25 cm in de rij (het teveel aan plantjes wegnemen). Houd de grond voortdurend vochtig. Vroeg gezaaide planten kunnen gevoelig zijn voor ‘schieten’ (het vormen
van een bloeistengel).
Oogsten: Onder glas: juni-juli. Van de vollegrond: augustus-sept.
Bewaren: in het groentevak van uw koelkast.
Productkenmerken
Smaak is anijsachtig en enigszins zoet
Smaakt erg lekker in salades
Kent geen ziekten of plagen bij teelt
Standplaats |
Zaaien vollegrond |
ja |
Periodes |
Zaaitijd buiten van |
april |
Zaaitijd buiten tot |
juli |
Oogsttijd van |
juni |
Oogsttijd tot |
september |
Advies en tips |
Zaaiadvies |
In de kas of direct in vollegrond |
Verzorgingsadvies |
houdt grond voldoende vochtig |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram |
270 |